Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Mexikóváros

Mexikóváros közlekedés

Mexikóváros, Mexikó, Közlekedés

Közlekedés

Mexikóváros, Mexikó, Közlekedés

Légi közlekedés:
Mexikóba légi közlekedéssel csak átszállással juthatunk el. A legtöbb járat a Benito Juárez repülőtérre érkezik. Csak hivatalos repülőtéri taxiba üljünk, amelynek díját terminálon előre ki kell fizetni.

Metró
Mexikóváros kiterjedt és olcsó metróhálózattal rendelkezik. Metrótérképet az állomások legtöbbjén és az információs irodákban szerezhetünk be. A vonalak többsége 5 vagy 6 órától éjfélig üzemel.

Villamos
A Turibus villamosaival biztonságosan, gazdaságosan és kényelmesen juthatunk el a főbb helyekre. Az utasok bármikor leszállhatnak, hogy megnézzék a látnivalókat, majd visszaszállhatnak. Jegyet a villamoson vehetünk.

Busz
Mexikóvárosban átfogó, mégis olcsó buszjárat közlekedik. Az útvonalakat a buszmegállókban jelölik és az információs irodákban is érdeklődhetünk.

Taxi
Mexikóvárosban csak hivatalos taxival közlekedjünk, ezek általában fehér színűek, maximum egy másik szín látható rajtuk: zöld vagy narancssárga. A rendszám oldalt és hátul is szerepel. A rendszámtábla csíkos. A szállodában érdeklődjük meg kit ajánlanak. A taxikban általában nincs mérőóra, a viteldíjban előre állapodjunk meg.

Autó
Ha Mexikóvárosba autóval érkezünk, érdemes az autót leparkolni és inkább taxival közlekedni. A szmog csökkentésére irányuló városi rendelkezések meghatározzák, hogy melyik napokon lehet közlekedni.

Autóbérlés
Az autóbérlés Mexikóban költséges. Ha mindenképpen bérelni szeretnénk, azt jó már indulás előtt lefoglalni. A kisebb helyi vállalkozások sokszor olcsóbbak, mint a nagy nemzetközi kölcsönzők, de az autók állapota sem olyan jó. Figyeljünk oda, hogy a díj milyen szolgáltatásokat tartalmaz.

Forrás: National Geographic: Mexikó

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!