Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Xochicalco

Mexikó, Mexikóváros, Látnivalók

Xochicalco

Mexikóváros, Mexikó, Látnivalók
  • Cím: Cuernavaca, Morelos Mexikó ‎

Az alacsony, teraszos dombok tetején húzódó 25 hektáros régészeti terület, a Xochicalco legnagyobb része még feltárásra vár. Az i.sz. 700 és 900 között virágzó, megerősített várost a mexikói forradalom idején fedezték fel. A kutatások kiderítették, hogy a domb valójában egy eltemetett piramis.

A Xochicalco legfontosabb építménye a Templo de Quetzalcóatl, melyet isteneket ábrázoló féldomborművek díszítenek. A piramis falára faragott különböző naptárak szerint a zapoték, maja és mexikói-öböl-parti törzsek itt gyűltek össze, hogy csillagászati kérdésekről tárgyaljanak.

Az Estela de Dos Glifos egy nagy, füves találkozóhely volt, ahol egy dátumfaragvánnyal ellátott sztélére bukkantak. Távolabb találjuk az I alakú labdajátékteret. 

Évente kétszer, amikor a nap a legmagasabban jár, a föld alatti obszervatóriumban hatszögű fénysugár jelenik meg, amely egy 8 m-es üregen át érkezik. Ezen kívül egy ciszterna és egy temescal gőzfürdő romjait is megtekinthetjük. A régészeti múzeumban fezekastárgyakat és hieroglifákat nézhetünk meg.Xochicalco
Mexikóváros, Mexikó
Copyright: Martintoy   Forrás: flickr

Mexikóvárosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!