Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Templo Mayor

Mexikó, Mexikóváros, Látnivalók

Templo Mayor

Mexikóváros, Mexikó, Látnivalók
  • Cím: Seminario 8, Centro Historico, Cuauhtémoc, 06060 Ciudad de México, Distrito Federal, Mexikó ‎
  • Telefon: 52 55 4040 5600
  • Nyitvatartás: Kedd - vasárnap: 9:00 - 17:00
    Hétfőn zárva.

A spanyol hódításig a Templo Mayor, vagyis a tenochtitláni nagy piramis koronázások, felajánlások, emberáldozatok, valamint egyéb vallási és közösségi események helyszínéül szolgált. Napjainkban a részben felújított piramis jól mutatja egykori állapotát, néhány megmaradt termet és templomot is megtekinthetünk. Tenochtitlán egykori városát a múzeum segítségével ismerhetjük meg.

A két legfontosabb istennek ajánlott templomban több ezer pap és szolga lakott. A feltárás északi részén található Sasharcos terem a nagy becsben tartott katonai rend kizárólagos területének számított.

Az első négy helyiséget Huitzilopochtlinak, a háború istenének szentelték. Az egyes galériában a Templo Mayor méretarányos makettjét tekinthetjük meg. A kettes galéria a fogalmi felajánlásokat, az áldozathoz és önáldozathoz használt tárgyakat tartamazza. A hármas galéria a sarcként szedett tárgyakat mutatja be, amelyeket az aztékok által leigázott 370 várostól szedtek. A négyes galériában életnagyságú szobrokat tekinthetünk meg.

Az ötös és nyolcas galéria Tláloccal, az eső és termékenység istenével kapcsolatos. A hatos és hetes galéria pedig a terület növény- és állatvilágát mutatja be.Templo Mayor
Mexikóváros, Mexikó
Copyright: Messiah Divine   Forrás: flickr

Mexikóvárosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!