Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Mexikóváros

Mexikóváros hasznos tippek

Mexikóváros, Mexikó, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Mexikóváros, Mexikó, Hasznos tippek

Éghajlat
A hőmérséklet egész évben 26 és 29 fok között mozog. A legesősebb hónap az október.

Időeltolódás
Magyarország és Mexikó között az időeltolódás 7 óra, nyári időszámítás idején 8 óra.

Egészség
A Mexikóba utazáshoz nem szükséges védőoltás, de megfontolandó a tetanusz, a hepatitis A és B, valamint a tífusz elleni védőoltás.
A leggyakoribb problémák a bélrendszert érintik, amelyet okozhatnak a szokatlan ételek vagy a nem tiszta víz fogyasztása. Csak palackozott vizet fogyasszunk, hámozzuk meg a gyümölcsöket és zöldségeket, kerüljük a nyers halat és kagylót.
A helyi gyógyszertárakban adnak tanácsot  és vény nélkül beszerezhető gyógyszereket is vásárolhatunk.

Nagykövetség
Paseo de las Palmas 2005,
Lomas de Chapultepec Delegación Miguel Hidalgo,
Mexico D.F. 11000
Tel: 5596-1822
Ügyelet: 5554-5550-68
E-mail: mission.mex@hum.hu

Pénz
A mexikói pénznem a peso. Mindig legyen nálunk pénzérme és kis címletű bankjegy, mert a turisták által ritkán látogatott helyeken a pénzváltás problémás lehet. Pénzt válthatunk bankokban, de a kifejezetten erre specializálódott casa de cambio gyorsabb, nyitva tartása hosszabb és kedvezőbb árfolyamon is dolgoznak. Mexikóvárosban gyakoriak az ATM-ek, ezeket használjuk körültekintően. A turistákra szakosodott éttermekben és szállodákban elfogadják az ismertebb bankkártyákat.

Elektromosság
Mexikóban a feszültség 110 V-os. A csatlakozódugók kétvégűek, laposak, négyszögletesek, így itthoni gépeinkhez adapterre lesz szükségünk. Laptop használathoz áramingadozás elleni védelem javasolt.

Internet
Mexikóvárosban több internetkávézót is találunk. Előfordul, hogy a szolgáltatás lassú, ezért célszerűbb a csúcsidőn kívül próbálkoznunk. A legtöbb hotelben is van internezetési lehetőség.

Telefon
Mexikóból drága a távolsági hívás indítása. A nyilvános telefonfülkék érmével vagy LADATEL kártyával működnek, ezeket gyógyszertárban vagy újságárusnál vásárolhatjuk meg.

Posta
A küldemények mindig célba érnek, csak kérdés, hogy mikor. A postahivatalok hétköznapokon 9:00 - 18:00 között, szombaton 9:00 - 12:00 között tartanak nyitva.

Borravaló
A mexikóiak nem adnak borravalót, a turistákra szakosodott éttermekben azonban 15%-ot illik adni. A taxisofőröknek nem jár borravaló, kivéve, ha várakozniuk kell, amíg mi vásárolunk. A szobalányoknak adjunk 1 $-t, a londínereknek szintén 1 $-t táskánként.

Közbiztonság
Mexikóban a közbiztonság jónak egyáltalán nem nevezhető. Értékeinket hagyjuk otthon, figyeljük a táskánkra és csak megbízható taxival közlekedjünk. A mexikói rendőrök nagyon alulfizetettek, ezért jellemző a korrupció. Ha súlyos bűncselekmény áldozatai lettünk, azonnal jelentsük a nagykövetségen vagy a konzuli hivatalban.

Vám
Élelmiszert tilos bevinni az országba. Belépéskor formanyomtatványt kell kitölteni. A csomagok átvizsgálása szúrópróba-szerűen történik.

Forrás: National Geographic: Mexikó

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!